Klíma márkák

Ingyenes klíma házhozszállítás az egész országban!
Panasonic inverteres klíma akció
Toshiba Avant inverteres klíma akció

Inverteres klíma előnyei

Az inverteres klíma fő előnye az energiatakarékosság. Egy normál On/Off működésű klímához képest az energiamegtakarítás akár 44% is lehet. Ha ezt a 44%-nyi energiamegtakarítást, a villanyszámlában forintosítjuk könnyen belátható, hogy noha az inverteres klíma picit drágább a hagyományos klímánál, egy pár szezon alatt megtérül az árkülönbözet.

Mitől energiatakarékos az Inverteres kílma?
A normál On/Off működésű klíma, a szobában beállított hőfokot, a kompresszor ki- be kapcsolgatásával tartja. Egy villanymotor áramfelvétele akkor a legnagyobb, amikor bekapcsol. Ha már működik, akkor kisebb. Az inverteres klíma a szobában beállított hőfokot, a kompresszor fordulatszámának csökkentésével- vagy növelésével szabályozza. Tehát elmarad a villanymotor(kompresszor) legnagyobb áramfelvételt igénylő ki/be kapcsolgatása.

Miért vásároljunk inverteres klímát, mik az inveretres klíma további előnyei?
Az inverteres kílma extra csendes működésű. Mivel az inverteres kílma, a kompresszor fordulatszámának csökkentésével- vagy növelésével szabályozza a szoba hőmérsékletét, pár ritka esettől eltekintve nem kell maximális fordulatszámon üzemelnie. Ahhoz tudnám legjobban hasonlítani, ahogyan egy porszívó működik. Az On/Off klíma csak egyféle teljesítményen tud üzemelni, tekintsük ezt a porszívó legnagyobb fokozatának, ilyenkor a porszívó (klíma) leghangosabb. Az inverteres klíma tud választani a fokozatok között, tekintsük mondjuk a porszívó alsó- középső fokozatának. Az inverteres klíma folyamatosan ebben a tartományban mozog, tehát jóval halkabb. Ez a hasonlat rávetíthető bármilyen teljesítményszabályozásra képes elektromos eszközre. Turmixgép, robotgép, fúró stb. Ha halk klímát keres, mindeképpen inverteres klímát válasszon.

Az inverteres kílma áramfelvétele kisebb, mint egy On/Off klímáé?!
Ez nem csak az energiatakarékosság miatt fontos, hanem azért mert kevésbé terheli a lakás elektromos hálózatát. Ez például panellakásokban lehet fontos, ahol az elektromos hálózat régi vagy akár alulméretezett. De fontos lehet az alacsony induló áramfelvétel ott is, ahol a lakás hálózatán már sok nagyteljesítményű elektromos fogyasztó van. Itt még egy plussz nagyteljesítményű fogyasztó beiktatásakor, lehet hogy a biztosítékot már "verné" a klíma. Ebből a szempontból is jó választás az inverteres klíma. 

Kapcsolat

Hétfőtől-péntekig: 8-18h-ig
Telefon: 70 615-3643
Email:
Nagyobb térképre váltás
A kosarad jelenleg üres. Kosár értéke: 0 Ft